wykonanie:
Piekarnik nagrzać do 200 stopni. Dynię, umyć, usunąć pestki, pokroić na ćwiartki, skropić oliwą i upiec aż do lekkiego zbrązowienia skórki około 30-40 min.
Cebulę pokroić w drobną kostkę, czosnek posiekać. Na patelni lekko rozgrzać oliwę, dodać cebulę, szczyptę soli i podsmażać przez 1 – 2 minuty, do momentu, aż zmięknie. Wtedy dodać posiekany czosnek, chwilę podsmażyć, po czym dodać posiekaną pietruszkę i ostrą papryczkę.
Upieczoną i ostudzoną dynię włożyć do miski, dodać oliwę, ocet balsamiczny, suszone pomidory, sól oraz czarny pieprz i dokładnie zblendować na gładką pastę.
Do pasty dyniowej dodać cebulę z czosnkiem i dokładnie wymieszać, doprawić i włożyć do lodówki aby smaki się połączyły,
najlepiej smakuje następnego dnia na chlebie :)
Kontakt:
- 603 139 239
Piotr Kaźmierczak
OPINIA PACJENTA: Serdecznie polecam Pana Piotra. Obawiałam się rewolucji poprze eliminację niektórych produktów do tej pory przeze mnie zjadanych. Okazało się, że moje nowe posiłki są tak smaczne i wystarczające, że o starych nawykach już zapomniałam. Najważniejsze jest też to, iż pomimo, że jem ...
05.12.2016
Twój komentarz