Piotr Kaźmierczak
Gabinet Premium
19 Marz

Dzień bez mięsa - Papryka faszerowana ciecierzycą, pieczarkami i suszonymi pomidorami.

Składniki:

-3-4 papryki kolorowe
-200 g ciecierzycy z puszki lub słoika
-1 duża cebula
-4 duże pieczarki
-200 g passaty pomidorowej
-suszone pomidory kilka sztuk
-przyprawy
 

Na rozgrzaną oliwę wrzucić posiekaną cebukę oraz pieczarki i podsmażyć do zarumienienia. Dodać ciecierzyce, suszone pomidory, pssatę pomidorową, przyprawy i poddusić. Papryki umyć przekroić na pół, wydrążyć środek, a następnie faszerować ciecierzycą z dodatkami. Piec około 45 minut w 180 stopniach, do momentu aż papryki będą miękkie ( na ostatnie 5 minut włączyć termoobieg).

Twój komentarz




POKAŻ