Piotr Kaźmierczak
Gabinet Premium
05 Maj

Muffinki jajeczne ze szparagami

Na 5 sztuk: 
-250g - 5 jajek 
-125g - 5 szparagów 
-5g - łyżeczka oliwy 
-50g - kawałek papryki 
-25g - kawałek pora

Przygotowanie;
Pora posiekać w piórka, paprykę pokroić w kosteczkę. Ze szparagów usunąć zdrewniałe końce i pokroić je w około 1 cm plastry, pozostawiając końcówki. Poddusić warzywa (poza końcówkami szparagów) na patelni z oliwą, przełożyć do foremek na muffinki. Jaja roztrzepać z przyprawami (np. solą i pieprzem). Wlać do foremek, na wierzchu ułożyć końcówki szparagów. Zapiekać 20 minut w 200 stopniach.

Twój komentarz




POKAŻ